Databeskyttelseserklæring

Velkommen til Cargobull Parts & Services GmbH´s websted. Selvfølgelig er det vigtigt for os at beskytte dine persondata og at behandle dem på en fair og transparent måde. Nedenfor stiller vi de informationer til rådighed for dig, som du skal bruge for at kontrollere og gøre dine rettigheder til databeskyttelse gældende.

1. Hvem er ansvarlig for databehandlingen?

Ansvarlig er:
Cargobull Parts & Services GmbH
Siemensstrasse 49
48341 Altenberge
E-mail: info@cargobull.com

2. Hvordan kan jeg kontakte den databeskyttelsesansvarlige?

Du kan kontakte vores databeskyttelsesansvarlige på:
Schmitz Cargobull AG
Bahnhofstrasse 22
48612 Horstmar
Databeskyttelsesansvarlig
E-mail: dataprotection@cargobull.com

3. Til hvilke formål og på hvilket retsgrundlag behandler vi persondata?

Når du surfer på vores websted, eller på anden vis kommer i kontakt med os, får vi persondata af dig.

Generelt behandler vi data på følgende retsgrundlag:

Når du giver os dit udtrykkelige samtykke (art. 6 stk. 1 a i den generelle databeskyttelsesforordning), f.eks. hvis du ønsker, at vi kontakter dig direkte, abonnerer på vores nyhedsbrev, eller ønsker at modtage reklametilbud, der er tilpasset til dig personligt.
Til opfyldelse af vores kontraktlige forpligtelser (art. 6 stk. 1 b i den generelle databeskyttelsesforordning), f.eks. hvis du køber produkter hos os.
Som virksomhed er vi omfattet af forskellige juridiske forpligtelser (art. 6 stk. 1 c i den generelle databeskyttelsesforordning). Vi er iht. skatte- og handelslovgivningen f.eks. forpligtet til at opbevare bestemte dokumenter.
Derudover behandler vi data på grundlag af vores eller tredjemands berettigede interesse (art. 6 stk. 1 f i den generelle databeskyttelsesforordning). Dette omfatter bl.a. databehandling til formål som direkte markedsføring, salgsfremstød, IT-sikkerhed og bekæmpelse af svig og oprettelse af pseudonyme brugerprofiler til analyse og behovsorienteret design af webstedet (tracking).Du har iht. art. 21 stk. 1 i den generelle databeskyttelsesforordning ret til at gøre indsigelse mod databehandlingen på grundlag af en berettiget interesse.

3.1 Databehandling på vores websted

3.1.1 Henvendelse til Schmitz Cargobull

Du kan stille spørgsmål og sende beskeder til os via kontaktformularen, vores e-mail-adresse, eller telefon. Vi behandler kun dine data for at kunne kontakte dig på den ønskede måde og for at behandle din forespørgsel (retsgrundlaget er art. 6 stk. 1 litra a eller b i den generelle databeskyttelsesforordning).

3.1.2 Forsendelse af vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev for at få informationer om aktuelle tilbud, produktnyheder osv. Dette kan også omfatte tilbud fra Schmitz Cargobull-koncernen.

Vi sender kun markedsføringsmæssige informationer til din e-mail-adresse i forbindelse med vores nyhedsbrev, hvis du har givet dit samtykke til, at vi anvender din e-mail-adresse. Du kan selvfølgelig til enhver tid trække dit samtykke til at modtage nyhedsbreve tilbage ved at klikke på afmeld-linket i nyhedsbrevet, eller ved at sende en e-mail om, at du ønsker at afmelde nyhedsbrevet til info@cargobull.com.

Til at tilmelde dig vores nyhedsbrev, anvender vi den såkaldte double-opt-in-procedure. Det vil sige, at vi efter din tilmelding sender en e-mail til den angivne e-mail-adresse, hvor vi beder dig om at bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet. Derudover gemmer vi den IP-adresse, du har anvendt, og tidspunkterne for tilmeldingen og bekræftelsen. På denne måde kan vi påvise din tilmelding og evt. opklare et muligt misbrug af dine persondata.

3.1.3 Tracking af nyhedsbrev

For bedre at kunne forstå, hvordan vores nyhedsbrev bruges, evaluerer vi din brugeradfærd, når vi sender nyhedsbrevet. Til denne evaluering indeholder de sendte e-mails såkaldte web beacons, også benævnt tracking pixels. Dette er 1×1 pixel billeder, der linker til vores websted og giver os mulighed for at evaluere din brugeradfærd. Dette sker ved brug af web beacons, der tildeles din e-mail-adresse og tilknyttes et eget id. Links i nyhedsbrevet indeholder også disse web beacons.

Med dataene, der indsamles på denne måde, opretter vi en brugerprofil for at skræddersy nyhedsbrevet til dine individuelle interesser. Samtidig registrerer vi, hvornår du læser vores nyhedsbrev, hvilke links du klikker på i nyhedsbrevet, og konkluderer på denne baggrund, hvilke personlige interesser du har. Disse data forbinder vi med dine handlinger på vores websted.
Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod denne tracking ved at klikke på det særskilte link, du finder i hver e-mail. Informationerne gemmes så længe du abonnerer på nyhedsbrevet. Efter en afmelding gemmer vi dataene rent statistisk og anonymt.

En sådan tracking er ikke mulig, hvis du i dit e-mail-program som standard har deaktiveret visning af billeder. I dette tilfælde får du ikke vist nyhedsbrevet fuldstændigt, og du kan måske ikke bruge alle funktioner. Den ovennævnt tracking udføres, hvis du får vist billederne manuelt.

3.1.4 Anden reklame via Schmitz Cargobull

Når vi i forbindelse med en bestilling får din e-mail-adresse og postadresse, kan vi bruge disse data til at informere dig om egne lignende tilbud på produkter og serviceydelser via e-mail og med posten. Hvis du ikke længere ønsker at få tilsendt reklamemæssige informationer via e-mail eller med posten, kan du til enhver tid gøre indsigelse mod, at dine kontaktoplysninger fremover bliver brugt til reklamemæssige formål, uden at der pålægges andre omkostninger end omkostningerne til overførslen iht. standardtaksterne. Du kan sende din indsigelse til følgende kontaktadresser.

Schmitz Cargobull AG, Bahnhofstraße 22, 48612 Horstmar, e-mail: info@cargobull.com

3.1.5 Karriere

Du kan sende din ansøgning elektronisk, især via e-mail eller via karriereportalen, til en af vores virksomheder. Dine oplysninger anvendes udelukkende til behandling af din ansøgning og behandles i første omgang af Schmitz Cargobull AG. Derefter sendes din ansøgning videre til den virksomhed i Schmitz Cargobull-koncernen, der har slået stillingen op.

Bemærk venligst, at e-mails, der sendes ukrypteret, ikke kan sendes adgangsbeskyttet.

Hvis du har søgt en bestemt stilling og den allerede er besat, eller vi mener, at du også er egnet, eller endnu bedre egnet til en anden stilling, vil vi gerne have lov til at sende din ansøgning videre internt i virksomheden. Kontakt os, hvis du ikke accepterer, at vi sender din ansøgning videre.

Dine persondata slettes omgående, når ansøgningsproceduren er afsluttet, hhv. efter maks. 6 måneder, såfremt du ikke udtrykkeligt har givet os dit samtykke til at gemme dine data i længere tid, eller vi har indgået en aftale. Retsgrundlag er art. 6 stk. 1 a, b og f i den generelle databeskyttelsesforordning og § 26 i den tyske føderale lov om databeskyttelse (BDSG).

3.1.6 Hvordan anvendes cookies på dette websted?

Når du bruger vores websted, lagres der cookies på din computer. Cookies er små tekstfiler, der lagres på din harddisk af den browser, du anvender og via hvilken, der strømmer bestemte informationer til det sted, hvor cookien lagres. Cookies kan ikke udføre programmer eller overføre virus til din computer. De er beregnet til at gøre webstedet mere brugervenligt og effektivt. Vi anvender også cookies for at kunne identificere dig, når du besøger webstedet igen, hvis du har en konto hos os. Ellers skal du logge på igen, hver gang du besøger webstedet.

Dette websted bruger følgende typer cookies, hvis omfang og funktionsmåde forklares nedenfor:

Transiente cookies
Disse cookies slettes automatisk, når du lukker browseren. De omfatter især session-cookies. De lagrer et såkaldt session-id, med hvilket din browsers forskellige forespørgsler kan tildeles en fælles session. Dermed kan din computer genkendes, når du besøger vores websted igen. Session-cookies slettes, når du logger af eller lukker browseren.

Persistent cookies
Disse cookies slettes automatisk efter en prædefineret varighed, der alt efter cookie kan være forskellig. Du kan til enhver tid slette cookies i din browsers sikkerhedsindstillinger.

Flash cookies
De brugte flash-cookies registreres ikke af din browser, men af dit Flash plugin. Derudover anvender vi HTML5 storage objects, der gemmes på dit terminaludstyr. Disse objekter lagrer de nødvendige data uafhængigt af den browser, du anvender, og har ingen automatisk udløbsdato. Hvis du ikke ønsker, at Flash-cookies behandles, skal du installere en relevant add-on, f.eks. „Better Privacy“ til Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) eller Adobe Flash Killer-cookien til Google Chrome. Du kan forhindre brugen af HTML5 storage objects ved at anvende din browser i privat modus. Derudover anbefaler vi at slette dine cookies og browser-forløbet manuelt med regelmæssige mellemrum.

Forhindring af cookies
Du kan konfigurere din browser-indstilling efter dine ønsker og f.eks. afvise at modtage tredjepartscookies eller alle cookies. Vi gør opmærksom på, at du så muligvis ikke kan bruge alle funktioner på dette websted.

3.2 Databehandling på messer

Hvis du giver os dine kontaktoplysninger på messer ved f.eks. at give os dit visitkort, deltager i en konkurrence (se 3.1.2.), eller tilmelder dig vores nyhedsbrev (se 3.1.3.), registrerer vi disse data i vores CRM-system. Vi anvender dine data til at kontakte dig som ønsket, at etablere en forretningsforbindelse og til at sende dig oplysningsmateriale.

3.3 Databehandling under telefonsupport

Hvis du ringer til os vedrørende support-spørgsmål, registrerer vi, hvis det er nødvendigt til behandlingen, dit navn, dit firma, dit anliggende og evt. kontaktoplysninger for at ringe dig op. Dine data anvendes til at behandle din forespørgsel. Retsgrundlag er art. 6 stk. 1 b og f i den generelle databeskyttelsesforordning.

4. Videregives mine data til tredjemand?

For at Schmitz Cargobull kan behandle dine data i overensstemmelse med de formål, der er beskrevet ovenfor, kan det være nødvendigt, at også andre modtagere kan se og behandle dine data.

4.1 Modtagere internt i Schmitz Cargobull-koncernen

I særlige tilfælde kan det være nødvendigt, at vi behandler dine data i hele koncernen. Dataene behandles dog kun internt i Schmitz Cargobull-koncernen, hvis vi har en retlig tilladelse til dette. Dette er f.eks. tilfældet, hvis andre virksomheder i Schmitz Cargobull-koncernen arbejder for os i forbindelse med en ordrebehandling, eller hvis der er en berettiget interesse iht. art. 6 stk. 1 f i den generelle databeskyttelsesforordning.

4.2 Eksterne serviceudbydere (ordrebehandlere)

Dine data videregives til serviceydelsespartnere, såfremt de arbejder på vores vegne og Schmitz Cargobull støtter dem i at udøve deres tjenester. Hvis du f.eks. abonnerer på vores nyhedsbrev, har vi udpeget en serviceudbyder til at sende e-mails.

Dertil bemyndigede serviceudbydere behandler dine persondata i forbindelse med ordrebehandlingen iht. art. 28 i den generelle databeskyttelsesforordning.


4.3 Andre serviceudbydere, partnere og tredjemand

Schmitz Cargobull kan samarbejde med andre partnere, hvis det er nødvendigt for at udføre vores serviceydelser, eller hvis vi ved lov er forpligtede til at udlevere data.

Vi lægger vægt på at behandle dine data inden for EU. Det kan dog forekomme, at vi anvender serviceudbydere, der arbejder uden for EU. I disse tilfælde sikrer vi, at der skabes et passende databeskyttelsesniveau, før dine persondata overføres. Det betyder, at der via EU-standardkontrakter eller en afgørelse om tilstrækkeligheden af beskyttelsesniveauet, som EU-Privacy Shield, opnås et databeskyttelsesniveau, der kan sammenlignes med standarderne inden for EU.

5. Hvor længe lagres mine data?

Vi sletter den pågældende persons persondata, så snart der ikke længere er et formål med lagringen og lovmæssige opbevaringsperioder ikke er til hinder for en sletning.

6. Hvilke rettigheder har jeg, og hvordan kan jeg gøre dem gældende?

Du har ret til indsigt, berigtigelse, sletning, begrænsning af behandlingen og at gøre indsigelse mod behandlingen og dataportabilitet. Hvis en behandling er baseret på dit samtykke, har du ret til at trække den tilbage over for os fremadrettet.

6.1 Generelle rettigheder

Du har ret til indsigt, berigtigelse, sletning, begrænsning af behandlingen og at gøre indsigelse mod behandlingen og dataportabilitet. Hvis en behandling er baseret på dit samtykke, har du ret til at trække den tilbage over for os fremadrettet.

6.2 Rettigheder under databehandlingen iht. en berettiget interesse

Du har iht. art. 21 stk. 1 i den generelle databeskyttelsesforordning af årsager, der skyldes din særlige situation, til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine persondata, der sker på grundlag af art. 6 stk. 1 e i den generelle databeskyttelsesforordning (databehandling i almenhedens interesse), eller på grundlag af artikel 6 stk. 1 f i den generelle databeskyttelsesforordning (databehandling, der udføres af hensyn til en berettiget interesse). Dette gælder også for en profilering på grundlag af denne forordning. I tilfælde af, at du gør indsigelse, behandler vi ikke længere dine persondata, medmindre vi kan påvise vægtige legitime grunde til behandlingen, der opvejer dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller har til formål, at et retskrav kan gøres gældende eller forsvares.

6.3 Rettigheder ved direkte markedsføring

Såfremt vi behandler dine persondata med henblik på direkte markedsføring, så har du iht. art. 21 stk. 2 i den generelle databeskyttelsesforordning til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine persondata med henblik på en sådan markedsføring. Dette gælder også for profilering, for så vidt det har forbindelse med en sådan direkte markedsføring.

I tilfælde af, at du gør indsigelse mod behandlingen med henblik på direkte markedsføring, vil vi ikke længere behandle dine persondata til disse formål.

6.4 Ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed

Du har desuden ret til at indgive en klage over vores behandling af dine persondata til en kompetent databeskyttelsesmyndighed.

7. Miscellaneous

7.1.1 Ændringer af databeskyttelseserklæringen

Denne databeskyttelseserklæring tilpasses løbende i forbindelse med videreudviklingen af internettet eller vores tilbud. Vi bekendtgør ændringer rettidigt på denne side. For at få informationer om aktuelle opdateringer af vores bestemmelser om brug af data, bør denne side åbnes regelmæssigt.


7.1.2 Links til andre websider

Vores websider kan indeholde links til andre udbyderes websider. Vi gør opmærksom på, at denne databeskyttelseserklæring udelukkende gælder for Schmitz Cargobull's websider. Vi har ingen indflydelse på og kontrollerer ikke, at andre udbydere overholder de gældende databeskyttelsesregler.